Ataşehir Seramik Kaplama Hizmeti

Günümüz şartlarıyla beraber araç içerisinde geçen süre arttı adeta araçlarımız yaşam alanlarımızdan biri oldu. Araç sahiplerinin araçlarına göstermiş olduğu ilginin artmasıyla bu alanda verilen hizmetler de çoğaldı. Detaylı oto yıkama işlemi de sıklıkla tercih ettiğimiz hizmetlerden biri haline geldi. Bu noktada aracımız için doğru temizliği uygulayacak uzmanlarla çalışmak önem taşımakta aksi takdirde uygulanan yanlış temizlik ürünleri ve yöntemler aracınız için kalıcı leke ve hasarlara sebep olabilir.

Nasıl evimizde temizlik yaparken farklı yüzeyler için ayrı temizlik ürünü ve farklı dokulardaki bezleri kullanıyorsak aracımızın temizliği için de böyledir. Oto iç dış yıkama yapılırken her yüzey için farklı detaylar vardır ve kullanılan ürünler değişiklik göstermektedir. Hassas yüzeylerde kullanılacak doğru ürünler, suyun ısı ve açısı, doğru kurutma derecesi ve süresi araç temizliğinde dikkat edilmesi gereken detaylardan yalnızca bazılarıdır. Bu sebeple aracınızın detaylı iç dış yıkama uzman bir ekip tarafından yapılmalıdır.

Williams Detaylı Oto Temizleme hizmeti için aracınızı alanında uzman kadromuza güvenle teslim edebilirsiniz.

Detaylı İç Yıkama

Araç içinin araç dışı kadar kirlendiğini düşünmeyiz ve genellikle daha nadir temizleme ihtiyacı duyarız. Halbuki yapılan araştırmalar araç içinde binlerce virüs ve bakterinin olduğunu göstermektedir. Gün içerisinde bulunduğumuz ortamlardan taşıdığımız kirler, dış ortamdan araca giren gazlar, klimada biriken tozlar araç içerisinde kirlilik oluşturmakta va yüzeylere yapışıp kalmaktadır. Hem kendiniz ve aile bireylerinizin sağlığını korumak hem de araç içinde ilk günkü yeniliği sağlayabilmek için periyodik olarak detaylı iç yıkama yaptırmak gerekmektedir.

Williams Detaylı İç Temizleme aracınızda tavan temizliği, torpido temizliği, kapı ve fitil temizliği, koltuk temizliği, taban halısı temizliği ve bagaj temizliğini kapsamaktadır.

Tavan Temizliği: Araç tavanları ince bir malzemeden yapılmaktadır bu sebeple bu alandaki kirlenmeler hızlı ve kalıcı şekilde gerçekleşmektedir. Araçlarda belli bir yaşın üzerine çıkınca tavan sarkmaları riski oluşabildiği için bu bölgenin temizliği dikkatli bir uygulama gerektirir. Araç tavan malzemesine uygun pH’daki temizleme ürünü bölgeye püskürterek uygulanır. Ardında saçaklanmayı önlemek için yumuşak kıllı bir fırça ve bez yardımıyla silinir ve kurutma işlemi ile uygulama tamamlanır. Tavan temizliği sırasında güneşlikler, sunroof, dikiz aynasının arkası, tutma kolları,arka konsol ve emniyet kemeri unutulmamalıdır.

Torpido Temizliği: Torpido kısmı güneş ışınlarına direkt olarak maruz kaldığı için bu bölgenin temizliğinde kullanılacak temizleyicinin yapısı önem taşır. Aksi takdirde zamanla bu bölgelerde deformasyon görülebilir. Torpido dışında direksiyon, sinyal ve silecek kolları, vites kolu, bardaklık gibi sık kullanılan bölgelere de detaylı iç temizlik işlemi uygulanmaktadır. Öncelikle elektronik kısımlar temizlik ürününden etkilenmemesi için kapatılmalıdır ardından temizlik ürünü püskürtülerek uygulanır. Torpido temizlik ekipmanları ile fırçalama ve silme işlemi gerçekleştirilir ve kurulanır. Detaylı bölgelerde hava ile kurutma tercih edilebilir.

Kapı ve Fitil Temizliği: Araç kapıları cam açma ve ayna ayar düğmeleri, iç kapı cep bölmeleri gibi araç içinde sıkça kullanılan bölgeleri barındırdığı için yoğun olarak kirlenmekte ve oto iç temizliğine ihtiyaç duyulmaktadır. Kapı içi kumaş, plastik ve deri kısımlar kir tutma yada leke oranına göre seçilip aksamlar üzerinde leke oluşturmayacak temizleyicilerle fırçalanır. Gerekli görülmesi halinde leke sökücü ürünler kullanılabilir. Önce bezle yada havluyla ardından hava ile kuruması sağlanır. Bu bölgedeki elektronik alanları az miktarda ürün ile temizlenmeli ardından hava ile kurutulmalıdır. Ayrıca hava şartlarından kaynaklı olarak deformasyona uğrayan kapı fitillerini içerisine dolan kirler büyük bir dikkatle temizlenmeli ve mikrofiber havlular yardımıyla kurulaması yapılmalıdır.

Koltuk Temizliği: Aracınızın büyük bir bölümü kapsayan koltuk döşemelerine belirli aralıklarla oto iç temizleme işlemi yapılmadığı takdirde alerjenlere, bakterilere ve kötü kokulara sebep olmaktadır. Doğrudan döşemenin üzerine sprey püskürtülüp bir kaç dakika bekledikten sonra dairesel başlıklı bir fırça yardımıyla temizlenir ardından vakum makinesi ile kirler çekilir. Zorlu lekeler için döşeme kumaşına uygun leke sökücülerle işlem tekrarlanır ve kurutma işlemi uygulanır. Deri döşemelerde ise deriyi zarar vermeyecek özel üretilmiş yumuşak ürünlerle temizledikten sonra çatlak oluşmasını önlemek için deri besleyici temel yağlar kullanılmalıdır.

Taban Halısı Temizliği: Taban halısı aracınızın en çok kirlenen bölümüdür. Taban halısı temizliği yaparken öncelikle yüksek vakumlu bir süpürge ile süpürülerek halı toz ve kirden arındırmak gerekir. Daha sonra pH derecesi yüksek bir temizleyici döşeme kısımları korunacak şekilde sıkılarak taban fırçası ile uygulanır. Halı içerisine işleyen kir son olarak vakum makinesiyle çekilir ve kurutmaya bırakılır. Taban halısı temizliği yapılırken koltukların altta kalan kısımları ve araç paspaslarının temizliği de atlanmamalıdır.

Bagaj Temizliği: Detaylı İç Temizliğe dahil bir hizmet olan Bagaj temizliği bagaja bir şey dökülmesi yada kötü koku oluşması halinde özel olarak da talep edilmektedir. Öncelikle bagaj stepneye kadar boşaltılmalı ve bagaj döşemesinin altında kalabilecek tozlara kadar süpürülmelidir. Araç içi temizleyiciler döşemeye püskürtülür ve taban fırçasıyla fırçalanır. Zor lekeler varsa ve kötü koku oluşturuyorsa Williams Racing detaylı iç temizleme sisteminin geliştirdiği özel ürünler kullanılır. Ardından vakum makinesiyle tüm döşeme vakumlanır ve kurutulur. Plastik aksamlar, bagaj fitili ve stepne de temizledikten sonra aracınızın detaylı iç temizleme işlemi bitmiş olur.

Williams detaylı iç temizleme işleminde araç Ahtapot adlı araç içi ısıtıcısı ile kurutulur. Bu işlem yaklaşık 30-40 dakika sürer ve araç iç ısısı 60-80 derecelere kadar yükseltilir. Aracın tamamen kuruması sağlanır.

Detaylı Dış Yıkama

Oto dış yıkama işlemi aracınızı temiz tutup yıpranmaları önlemek için yaşanılan çevre faktörleri ve aracın kullanım sıklığı göz önüne alınarak haftada bir yada iki haftada bir olacak şekilde tercih edilmelidir. Detaylı dış yıkama dışarıdan bakıldığında basit gibi görünür fakat kullanılacak ürün seçimi, aracın bölgelerine göre suyun şiddeti ve açısı, seçilecek kurutma yöntemi gibi detay bilgilere ve tecrübeye gereksinim duyulur. Uzman kadromuz tarafınca uygulanan Williams dış yıkama hizmetimizden yararlanmak için Bizimle İletişime Geçin.